Частичните извънредни избори за кмет на община Панагюрище ще се проведат

...
Частичните извънредни избори за кмет на община Панагюрище ще се проведат
Коментари Харесай

Кметските избори в Панагюрище ще са на 23 юни

Частичните изключителни избори за кмет на община Панагюрище ще се проведат на 23 юни, съобщи БНР. Датата е избрана с декрет на президента. До нови избори за кмет се стигна, откакто Върховният административен съд дефинитивно реши, че при последните постоянни кметски избори са позволени груби нарушавания на Изборния кодекс, което компрометира изборния резултат. 

Изборните резултати бяха оспорени от претендента на Никола Белишки, който загуби с 28 гласа от съперника си, самостоятелния Желязко Гагов. По време на правосъдния развой бяха преброени бюлетините от 14 секции, а бюлетините от най-спорната секция 25-та в село Попинци бяха преброени в правосъдната зала на пазарджишкия Административен съд, като по едно и също време с това  обществено бяха ревизирани и изборните бумаги.

Установени бяха десетки нередовни бюлетини, нарушени и неописани кочани с бюлетини и разминаване в протоколите. Компрометирани бяха и чувалите, в които изборните бумаги са пренесени от Попинци в общинската изборна комисия в Панагюрище след края на изборния ден. От в този момент е ясно, че на 23 юни главните претенденти за кметския пост в Панагюрище още веднъж ще са Никола Белишки и Желязко Гагов. И двамата обявиха в обществените медии, че са стимулирани за оспорвана борба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР